Organizacja pracy Biblioteki (w tym archiwum cyfrowego) w czasie pandemii

2020-09-30

  • Osoby korzystające z biblioteki zobowiązane są do dezynfekcji dłoni za pomocą płynu znajdującego się przy wejściu do pomieszczenia; 
  • W bibliotece może przebywać jednocześnie maksymalnie 1 osoba oraz 1 pracownik biblioteki; 
  • W przypadku, gdy z biblioteki korzysta jednocześnie więcej niż jedna osoba, obowiązkowe jest noszenie maseczki/przyłbicy; 
  • Pozycje biblioteczne zamawiane są poprzez katalogi online dostępne na stronie internetowej biblioteki; 
  • Odbiór zamówionych książek jest możliwy po wcześniejszym skontaktowaniu się z pracownikami działu biblioteki - biblioteka@instytutpileckiego.pl lub telefonicznie - 22 182 24 75; 
  • Zwrot książek następuje po wcześniejszym uzgodnieniu telefonicznym lub e-mailowym z pracownikiem biblioteki. Zwracane książki powinny być zapakowane w kopertę i pozostawione podczas dyżuru pracownika biblioteki lub w Sekretariacie Instytutu. Zwrócone książki podlegają siedmiodniowej kwarantannie; 
  • Czytelnicy, niebędący pracownikami Instytutu zgłaszają chęć skorzystania ze zbiorów biblioteki na miejscu z minimum 1-dniowym wyprzedzeniem, telefonicznie lub mailowo, podając swoje dane osobowe i kontaktowe wymagane przez właściwe organy sanitarne, a także datę i godzinę wizyty
  • Obowiązkowe jest zachowanie dystansu co najmniej 1,5 m między osobami przebywającymi w bibliotece. 
  • Po przyjęciu książek od czytelnika blat, na którym leżały jest każdorazowo zdezynfekowany; 
  • Bieżące informacje na temat pracy biblioteki podczas obowiązywania stanu epidemii będą podawane na stronie - biblioteka.instytutpileckiego.pl.

Inne aktualności

Kontakt

Biblioteka Instytutu Pileckiego w Warszawie

Adres

ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa

Godziny otwarcia

Pon. - Pt. 9:00 - 15:00

Telefon

(+48) 22 182 24 75

Biblioteka Instytutu Pileckiego w Berlinie

Adres

Pariser Platz 4a, 00-123 Berlin

Godziny otwarcia

Wt. - Pt. 10:30 - 17:30

Telefon

(+49) 30 275 78 955

Patronat

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji